Besöksadress:

Fredagar och lördagar
kl. 12 - 17

Inträde: 3 euro

Övriga tider på beställning, se pris.

Avoinna 2020:

Perjantai ja lauantai
klo 12 - 17

Sisäänpääsy: 3 euro

Muina aikoina sopimuksen mukaan, katso hinnat.

Open 2020:

July 3th to August 1th

Fridays and Saturdays
12 pm to 5 pm

Entrance: 3 euro

Other times on requests, see here.

Följ oss på Instagram:

Välkomna till Granösunds fiskeläge!

Granösunds fiskeläge i Södra Vallgrund är ett skärgårdsmuseum som upprätthålls av Replot skärgårds hembygdsförening r.f. Museet ger en bild av livet i Replot skärgård under en tid då större delen av befolkningen fortfarande livnärde sig på traditionella näringar som fiske, säljakt, jordbruk och hantverk.

Skärgårdsdagen 2020

Ordnas i år söndagen 2.8 kl. 11-16 på Granösunds fiskeläge där det finns pannkaffe med hembakade kakor för 7 euro/person (obs! kontant betalning) och nyrökt fisk att köpa hem. Vid stranden finns möjllighet att prova på paddling med kajaker. Välkomna!

Boka in ett besök på Granösunds fiskeläge!

På andra tider än under öppethållning kan man boka besök till museet (beställs senst två dagar innan besöket). Avgiften inklusive guidning är 30 euro för grupper på upp till 10 personer, för större grupper 3 euro per person.  För ytterligare 5 euro/person kan man beställa pannkaffe med hembakta bullar. Svennas stuga kan också bokas för mindre sammanträden för upp till 10-12 personer. Välkomna på utflykt med vänner, släkt eller kolleger! Bokningar på tel. 044-726 5165 eller se Kontakt samt Prisuppgifter.

Nyhet: Besök Granösunds fiskeläge virtuellt!

Nu kan man besöka museet virtuellt på adressen https://skarenmuseum.fi/
Där kan man bekanta sig med familjen Sjöbergs liv år 1908 och förutom Granösunds fiskelägen även se bilder och föremål från museerna Kvarkens båtmuseum och Bosund båt-, fiske- och jaktmuseum.

Läs föreningens medlemsbrev här!

Granösunds fiskeläge

Besöksadress: Bulleråsvägen 320,
65 930 Södra Vallgrund

Enligt överenskommelse kan grupper besöka museet även under andra tider än öppethållningstiderna.

Kontakt: tel. 044-7265165    epost: replot.hembygdsforening@korsholmsskargard.fi

Välkommen!

Daniel Beijar