Granösundin saaristolaismuseo

Bulleråsvägen 320

65930 SÖDRA VALLGRUND

puh. 044-726 5165

 

Avoinna 2024

26.6 - 4.8

ke - su klo 11 - 17

Sisäänpääsy 3 euro

Torstaiiltoja 27.6 - 18.7
klo 17 - 20

Katso ohjelma

Muut ajat
Soita 044-726 5165
katso hinnat

 

Ja Instagram: 

 

Tervetuloa Granösundin saaristolaismuseoon!

Granösundin saaristolaismuseo antaa kuvan Raippaluodon saariston elämästä niinä aikoina, kun suurin osa väestöstä vielä sai elantonsa perinteisistä elinkeinoista kuten kalastuksesta, metsästyksestä, maanviljelystä sekä käsityötaidoista.

 

Hylkeenpyyntivajassa voit tutustua niihin esineisiin, joita hylkeenpyytäjät käyttivät jopa kuukausia kestäneiden pyyntimatkojen aikana Pohjanmeren jäillä. Venevajasta  löytyy sekä perinteisiä veneitä että pyyntivälineitä, joita käytettiin ensisijaisesti silakkakalastuksessa avomerellä. Kalakämpässä (fiskarbastu), voit nähdä miten kalastajat asuivat ulkoluotojen kalaleireillä, ja suolaamossa voit oppia miten kalasaalis otettiin talteen ja suolattiin puisiin astioihin.

Alueella on lisäksi torppa 1800-luvulta, ulkorakennus, jossa on ruoka-aita, pieni nikkariverstas, navetta, rantavaja, luhti ja näyttelyhalli. Vanhat rakennukset on tuotu alueelle eri puolilta saaristoa, ja niistä löytyy ajanmukaista esineistöä.

Pienet ryhmät voivat tilauksesta ”halstrata” itse silakoita avotulella tai kokeilla esimerkiksi köydenpunontaa yksinkertaisilla työkaluilla. Käsityöesittelyjä järjestetään tilauksesta myös isommille ryhmille. Katso Hinnat.

Tilauksesta museo avataan ryhmille myös muina aikoina puh. 044-726 5165 tai sähköpostilla: replot.hembygdsforening@korsholmsskargard.fi.

Tervetuloa!