På gång vid Granösund i sommar

Torsdagskvällar i sommar varje torsdag i juli kl. 18 – 21.

Då röks det fisk vid stranden och pannkaffe finns i Svennas stuga. Olika hantverkare och program finns på området se: http://www.granosund.hembygd.fi/hantverkarkvallar/

Replot skärgårds hembygdsförening firar 60 år

Detta uppmärksammas i sommar med en jubileumsutställning i Gallerian på Granösunds fiskeläge. Med hjälp av bland annat bilder och tidningsurklipp visas valda delar ur föreningens verksamhet under alla år. Även Replot manliga folkdräkt som föreningen skapade visas upp. Utställningen invigs på Byadagen i Södra Vallgrund den 7 juli och kan sedan besökas under öppethållningsdagarna i sommar.

Jubileumsfest för hembygdsföreningen

Hålls söndagen den 5 augusti kl. 12 - 17. Det sker med en stor kakbuffé på gården om vädret tillåter eller inne i Svennas stuga. På eftermiddagen kl. 14 kommer Karin Sandqvist och Jan-Erik Elfving och underhåller och leder allsång. Samtidigt är det också folkdräktens vädringsdag. De som har en folkdräkt och är på väg till Granösunds fiskeläge den dagen får därför gärna ha sin folkdräkt på sig. Ni är ändå hjärtligt välkomna i vilka kläder ni än har!